Test Ortamında Çalışma ve Debug

Geliştirme ortamınızda bulunan kodları farklı veri tabanlarına ve L4 (Endüstri) katmanlarına bağlayabilirsini. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin.

L3 > 03.Service > Licrus.Services.Api
Tüm licrus projeleri için ana container görevini görür. HVAC veya Automotiv projelerin UI katmanları buraya eklemlenerek çalışırlar. Bu sebeple Veri tabanı ve Endüstri seçiminde Licrus.Services.Api altında yer alan web.config dosyasında iki tanımlama yapmalısınız.

Endüstri Seçimi

Licrus.Services.Api altında yer alan web.config dosyasında EntityContext anahtarına çalışmak istediğiniz endüstri tanımını eklemeniz yeterli.

<add key="EntityContext" value="Licrus.Repository.Automotive, Licrus.Repository.Automotive.LicrusAutomotiveEntites" />

Bu işlem, çalışma zamanında seçtiğiniz LicrusEntites sınfının DbContext instance’ı olarak alınmasını sağlayacaktır.

Farklı katmanlara erişim için gerekli EntityContext tanımları

Katman/Endüstri Assembly LicrusEntites Sınıfı
L3 Apps Licrus.Repository Licrus.Repository.LicrusEntites
L4 HVAC Sekötürü Licrus.Repository.HVAC Licrus.Repository.Automotive.LicrusHVACEntites
L4 Otomotiv Sektörü Licrus.Repository.Automotive Licrus.Repository.Automotive.LicrusAutomotiveEntites

Veri Tabanı Seçimi

Licrus.Services.Api altında yer alan web.config dosyasında DbConnection anahtarına bağlanmak istediğiniz müşteri ve ortam bilgisini vermeniz yeterli.

<add key="DbConnection" value="borusan-test" />

Bu tanımlama kodlarının doğrudan borusan müşterisinin test ortamına bağlanmasını sağlayacak. Connection String bilgileri arka planda Azure Secret Vault servisi üzerinden alınacaktır.

Ortam Suffix Örnek
Geliştirme development devlopment-v3
Test musteriadi-test borusan-test
Canlı musteriadi-prod baltur-prod

Projenin Çalıştırılması

Kaynak kodlarını bağladığınız solution dosyasını açıp projeyi çalıştırabilirsiniz. Projemiz için startup projemiz Licrus.Services.Api olmalıdır.

  1. L3.Application > 03.Services > Licrus.Services.Api projesinin üzerinde sağ tıklayın ve açılan menüden Set as Startup Project seçeneğini tıklayın.
    image.png
  2. L3.Application > 03.Services > Licrus.Services.Api projesinin üzerinde sağ tıklayın ve açılan menüden Özellikler seçeneğini tıklayın.
  3. Karşınıza projenin özellikler sayfası açılacaktır. Bu sayfada Web sekmesini seçip Start URL kısmına http://localhost:3003 yazıp sayfayı kaydedip kapatın.
    image.png

Bu yaptığımız işlem sonucunda, Servis uygulaması kendi içerisinde bir adres açmak yerine, ana container’ımız olan ve Local IIS (IIS Expres Değil) tarafında licrus.container uygulamasına map ettiğimiz projemizi çalıştıracaktır.
UI tarafında debug işlemlerini tarayıcının geliştirici aracıyla (F12) yaptığımız için sadece WebAPI projesi IIS Expres’de çalıştırıp arayüz olarak Local IIS’de yer alan projeye tarayıcıda erişiyoruz.